Let at lave derhjemme: Opskrift på Whiskey sour

Kødbyens Øl & Cocktailbar laver alverdens cocktails, og er aldrig bange for at dele ud af hemmelighederne. Her får du serveret opskriften på en whiskey sour.

På Kødbyens Øl & Cocktailbar elsker vi cocktails, og vi laver hver weekend et stort udvalg af forskellige cocktails. Her får du vores opskrift på en whiskey sour.

Klassiske “Sour” cocktails kommer i mange udgaver, lige fra en pisco sour til en gin sour.
Hoved ingredienserne er langt hen af vejen ens, det vi skifter ud er den type alkohol som der bliver brugt.
Whiskey sour er nok den mest kendte, men i bund og grund er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilken “sour” cocktail du vil lave.

For at lave en whiskey sour skal du først og fremmest bruge en god whiskey. Der kan være mange præferencer, men vi bruger altid FEW Bourbon fra USA.

Du skal også bruge en sukkersirup, her laver vi altid vores egen. Forholdet skal være 1,75 del sukker til 1 del vand, for eksempel er det 1,75 liter sukker til 1 liter vand.
Fremgangsmåden her fra er at få dit vand op og koge, tage det af bluset og komme sukkeren ned i, herefter skal du røre rundt indtil sukkeren er opløst. Når det er opløst skal det køle af.

LÆS OGSÅ: Let at lave derhjemme: Opskrift på Old Fahioned

En whiskey sour vil vi altid servere i et lowball glas fyldt med is, og et dash angostura bitters samt citron skive på toppen.

Ellers er der vist ikke andet og sige end god fornøjelse og velbekomme.

Til denne opskrift på whiskey sour skal du bruge:

  • 5 cl FEW bourbon
  • 3 cl Frisk citron saft 
  • 2 cl sukkersirup  
  • 2 cl æggehvider
  • Dash Angostura Bitters
  • Shaker

Sådan gør du:

  • Først blander du Whiskey, citron saft, sukkersirup og æggehvider i din shaker.
  • Herefter shaker du ingredienserne sammen uden is, for at aktivere æggehviderne og skabe en god skum.
  • Når du har shaket godt, åbner du shakeren, tilsætter is og giver den en tur mere.
  • Fyld dit lowball glas med isterninger og hæld din drink op i glasset. (Du kan med fordel bruge en strainer eller si til at sortere den knuste is fra.)
  • Til sidst kan du give drinken et dash angostura bitters og pynte med en halv skive citron.

Del på:

Relaterede historier